Seo Nedir?

 Seo ( Search Engine Optimization ) ya da Türkçe ismi ile Arama Motor Optimizasyonudur. Web sitelerin arama motorlarında rakiplerinin önünde listelenmesini hedefleyen çalışmaları içeren SEO günümüzde tüm sektörlerde aktif olarak pazarlama amacı ile tercih edilmektedir. Seo, diğer tüm pazarlama   alanlarına göre daha uygun ve daha verimlidir. 

Google ve diğer arama motorlarında daha iyi sıralamalarda olan firma web siteleri rakiplerine göre daha fazla müşteriye sahip olur. Şimdi SEO nedir? ne değildir sorunun cevabını verelim;


SEO nedir?

Seo dijitalleşme ile birlikte hayatımıza giren Google gibi arama motorlarında web sitemizi ilk sayfa ve ilk sırada listelemek için yapılan çalışmaya verilen isim. Ancak bu yolda başarı elde edene kadar aşılması gereken başka başarılar vardır yazılım, tasarım, içerik gibi alanlarda %100 başarı gerekir. SEO hedefine bu elementlerin tamamı birleşince ancak erişilebilir.

Kısaca SEO web sitemizin firmamıza daha fazla müşteri getirmesi için yapılan çalışmaya verilen isimde diyebiliriz. 

SEO Ne Değildir ?

SEO sizi kolay yoldan zengin edecek basit bir çalışma asla değildir. SEO tam anlamı ile mesai ve bütçe gerektirir ancak sonucunda diğer pek çok pazarlama yöntemlerinden daha az maliyetle müşteri akışı sağlar. Artan reklam maliyetleri karşısında pek çok firma SEO çalışmasını tercih etmektedir.


Firmamın Neden Seo'ya İhtiyacı Var?

Rakiplerinizin her biri pazarlamaya büyük bütçeler ayırıyor ya da her gün internette gördüğünüz firmaların her biri pazarlama için enerji harcıyor ve sizin önünüze düşüyor. Günümüzde dijitalleşen dünyada sizin firmanızında internette gördüğünüz markalar gibi daha fazla insanla tanışması için SEO ve diğer dijital pazarlama yöntemleri mutlaka gereklidir. 

Rakamlara baktığımızda eğer firmanızın web sitesi ilgili aramalarda ilk sayfada değil ise bu durumda potansiyel müşterilerin %99'unu kaçırıyorsunuz. Çünkü Google'ı ziyaret eden müşterileriniz sadece 1. sayfadaki web siteleri ziyaret etmektedir.

  • Reklam maliyetlerinden daha düşük maliyet,
  • Daha fazla müşteri elde etme,
  • Başarı elde edildiği zaman, 1. sayfada kalmak için daha az efor sarf etmek,
  • Doğru çalışma sonucunda 6-12 ay arasında başarı elde etme garantisi,


Uzun lafın kısası daha fazla müşteri için mutlaka SEO ile ilgili destek almalısınız.